Віра Олександрович

Як депутати у Тернополі зробили добро для «Зоринки» і благодійного фонду (відео)

Гімн2

Хорова школа «Зоринка» тепер носитиме ім’я свого засновника Ізидора Доскоча. Натомість благодійний фонд Василя Лещишина отримав приміщення в безоплатне користування.

Власне, законною чи незаконною була 15-та сесія Тернопільської міської ради - незабаром з’ясують фахівці. Адже засідання і рішення від 2 червня деякі депутати уже оскаржили. Втім, того дня на засіданні розглянули близько 30 питань («Терен» про це докладно писав ТУТ, ТУТ і ТУТ прим.). Окрім того, кілька цікавих пунктів – важливих для життєдіяльності міста розглянули і 26 червня.

По-перше, депутати погодилися ухвалити одне-єдине питання із порядку денного: «Про надання в безоплатне користування нежитлового приміщення Тернопільському обласному благодійному фонду «Лещишина Василя Степановича «Шураві і побратими та чорний тюльпан». Переконувала політиків це зробити активістка Катерина Бойко.

[embed]https://youtu.be/nW0T5FhF7Ws[/embed]

Відтак директору Тернопільської загальноосвітньої школи №21 наказали укласти договір позички за адресою: проспект Злуки, 51 на приміщення загальною площею 247,7 кв. м благодійному фонду «Шураві і побратими та чорний тюльпан». Термін дії документа - до 31.12.2017 р. Мета - створення військово-патріотичного центру сприяння захисту Вітчизни.

Похиляк
Похиляк

По-друге, начальниця міського управління освіти Ольга Похиляк, окрім цього, представила ще 2 питання. Спершу вона попросила ухвалити рішення про присвоєння хоровій школі «Зоринка» ім’я засновника цього закладу Ізидора Доскоча. Депутати погодилися на це без дискусій і обговорення – 31 голос «за». А питання про дозвіл на списання майна двома дитячими садочками отримало максимальну підтримку – 32 «за».

[embed]https://youtu.be/Cto4V7ZuD2c[/embed]

До слова, депутати також внесли зміни у «Програму забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону, територіальної оборони і мобілізаційної підготовки у Тернополі на 2017 рік». Просив про це начальник відділу кадрового забезпечення міськради Василь Стандрет. Переконувати депутатів довго не довелося – 32 «за», адже певні підрозділи у нинішній час треба підтримувати фінансово.

Про те, що також відбулося на сесії, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео