Тамара Коблик

Як натерти буряк і не забруднитися: 5 корисних методів

Дієві поради, як нарізати буряк на борщ, щоб руки та кухонні поверхні залишилися чистими

Кожному з нас, хто коли-небудь брав в руки кухонний ніж, давно відомо, що приготування їжі часом загрожує наслідками. Іноді це бувають порізи, іноді це запахи, що залишаються на руках, але безумовний лідер в даному списку - це буряк і його їдкий кольоровий сік.

УНІАН розповіли, як нарізати буряк для салату або натерти для борщу, не забруднивши руки.

Як натерти буряк, щоб не порізатися і не забруднитися - поради

Далеко не багато хто знає про те, як насправді натерти буряк і не забруднити руки, бо це дуже важливо.

Основне завдання - це максимально захистити шкіру від впливу бурякового соку, кращими помічниками в такій справі будуть наступні речовини і предмети.

Кислота

Підійде будь-яка: свіжовичавлений лимон, лимонна кислота, або ж вата (ватний диск), змочені оцтом, але головне - пам'ятати, що кислота пересушує шкіру, тому обов'язково після готування змащуйте руки кремом.

Олія

Відмінний метод, щоб не тільки захиститися від бурякового соку, але і зволожити шкіру рук - натріть пальці і долоні рослинною олією, але періодично оновлюйте натирання, інакше результат буде слабким.

Рукавичка

Все геніальне просто, як і цей лайфхак - якщо вас цікавить, як натерти буряк і не забруднити руки, то радимо просто мати кілька пар господарських рукавичок в побуті. Одягайте їх перед приготуванням і вуаля - руки залишаться чистими.

Пакет 

Для тих господинь, яким потрібно знати, як почистити і натерти буряк без рукавичок, є альтернативний варіант - помістити буряк в харчовий пакет і акуратно, не забруднивши руки, натерти його на тертці. Даний метод простий, практичний і надійний.

Виделка

Цей варіант взаємодії з буряком менш зручний, ніж всі перераховані вище, але обійти його не можна. Секрет простий - очищений і підготовлений буряк потрібно міцно наколоти на виделку посередині, так, щоб вона не зісковзувала, а потім, тримаючи виделку за держак, натирати буряк, повертаючи його то однією, то іншою стороною. 

Використовуючи ці способи роботи з буряком, і дотримуючись вищеописаних рекомендацій, ви назавжди забудете про проблеми, пов'язані з приготуванням буряка. І нехай ваші руки залишаються такими ж чистими, як і ваші наміри.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео