Віра Олександрович

Як почувається після другої дози Moderna, розповів голова Тернопільської обласної держадміністрації

Труш (1)

Почувається від ранку втомленим, але відгулу не брав і температуру тіла не міряв, повідомив голова Тернопільської обласної держадміністрації Володимир Труш сьогодні, 27 серпня.

Нагадаємо, лише вчора Володимир Труш на власній сторінці у «Фейсбуці» написав, що отримав у Центрі масової вакцинації населення другу дозу вакцини від COVID-19. Окрім того, він принагідно нагадав усім, що триває п'ятий етап вакцинації, під час якого зробити щеплення можуть усі охочі.

Допис
Допис

- Не можу сказати, що почуваюся дуже погано, - повідомив очільник кореспонденту «Терену». – Відчуваю від ранку сьогодні втому. Температури не було. Рука трішки поболює у місці, де зробили укол. Тобто все, наче нормально… Хіба втома, сонливість дійсно є… Думаю, що все буде добре.

Зауважмо, на Тернопільщині всіх нещодавно попросили святкувати, пам’ятаючи про маски і дистанцію. Нагадав про це і Володимир Труш.

- Ми за останні дні маємо збільшення числа хворих, - каже він. – Але ще більше тривожить зростання кількості летальних випадків. Тобто, якщо ми маємо в середньому 40 випадків на добу, то фіксуємо від 1 до 4-х смертей. Це змушує замислитися. Напевно, це вже не той COVID, який був раніше.

Оптимізму пану Трушу додає лише те, що вже майже 200 тисяч жителів Тернопілля пройшли вакцинацію. Цим людям фактично можна бути спокійними. Якщо вони й захворіють, а такі випадки – виняткові, то перенесуть недугу легко.

- Спілкуючись із фахівцями МОЗу, я дізнався, що там вже готують свіжу статистику. Хочуть порахувати: скільки людей захворіло на коронавірус серед вакцинованих, - додає він. – Отже, виходить, що на 100 вакцинованих лише 2-є інфікувалися. Отже, вакцини працюють! До речі, незабаром цю статистику обіцяють оприлюднити.

До слова, у нашій області зробити щеплення можна чотирма зареєстрованими вакцинами: Pfizer-BioNTech, Moderna, CoronaVaс та AstraZeneca. Медики роблять усе, аби щепити якомога більше краян. Тим паче, у багатьох хворих вже виявили штам «Дельта».

Фото зі сторінки Володимир Труш

Вибір читачів за тиждень

Відео