Як тернополянам зустріти весну без авітамінозу?

авітаміноз

Незабаром наступить весна – пора, коли максимально гостро проявляється авітаміноз. Щоправда, є низка порад, які допоможуть вам уникнути неприємних відчуттів з приходом тепла і зміною погодних умов.

Авітаміноз виникає через ослаблений імунітет, відсутність енергії, наявність хронічних захворювань, брак вітамінів і мінералів.

Що ж потрібно робити, щоб не страждати через авітаміноз?

Займайтеся спортом

Фізична активність допомагає подолати такі симптоми авітамінозу, як втома і відсутність енергії. Не обов’язково йти в спортзал. Просто почніть щодня робити зарядку і додавайте навантаження поступово. Через годину заняття спортом стануть звичкою і це почне по-справжньому приносити вам задоволення.

Більше відпочивайте

Повноцінний відпочинок є дуже важливим спектром для міцного здоров’я. Якщо життєвий графік побудований тільки на нескінченних справах і переживаннях, то навіть найдорожчі препарати не допоможуть вам повністю відновити здоров’я. Менше нервуйтеся, знайдіть баланс і спіть не менше 8 годин на день.

Прийміть курс вітамінів

Навесні наш організм як ніколи потребує корисних вітамінів і мінерів. Зверніться до терапевта і дізнайтеся, який курс вітамінів найкраще пропити саме вам. Наприклад, сухість шкіри свідчить про брак вітаміну А, пригнічений стан і слабкість – про дефіцит вітаміну D. Якщо ви помітили проблеми зі шлунком, то зверніть увагу на вітаміни групи B, а якщо застудилися – то додайте до раціону продукти з вмістом вітаміну С. Вітамін А можна отримати з печінки та тваринних жирів, в – міститься в картоплі, рибі та бобових. Вітамін С – в цитрусових, а ось D можна отримати, частіше гуляючи на сонці.

Додайте до свого раціону корисні жири

Щоб вітаміни краще засвоювалися, потрібно підключати важку артилерію – жири. Але це не означає, що дозволяється бігти в найближчий магазин з фаст-фудом і купувати шкідливу їжу. Зупиніть свій вибір на горіхах, авокадо, риб’ячому жирі або інших корисних продуктах із вмістом рослинних жирів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео