Як у тернопільських управліннях вимагають непотрібні довідки 

unnamed

Завдяки послабленню карантину, значна частина державних установ запрацювала у звичному режимі. Тож тернополянин, який звернувся в одну з таких установ, розповів, як у нього вимагали довідку, яка насправді не є обов’язковою. 

Тернополянин Олег Синовець прийшов в Управління державної реєєстрації, аби прописати сина, який народився під час карантину. Чоловік зібрав необхідні документи, зачекав 1,5 години у черзі та потрапив до спеціаліста. 

Сказав, що необхідно прописати дитини й поклав на стіл весь пакет документів, реєстратор переглянув і каже, оскільки я прописаний у Чортківському районі, то потрібна ще довідка про те, що дитина не прописана за місцем реєстрації батька, тобто мене. Я поставив одне просте питання на якій підставі в мене вимагають цю довідку? Чи є ця довідка обов'язковою для прописування дитини? Якщо так, то прошу показати, де вказана така вимога? І тут реєстратор дещо притих, почав розповідати байки про те, що я міг прописати дитину за своєю адресою, отримувати допомогу на дитину за двома адресами і всяке таке, але по суті так і не відповів на моє питання, не відповів, бо не мав відповіді, адже таку довідку він НЕ МАВ ПРАВА ВИМАГАТИ! В результаті реєстратор опрацював наявні документи і прописав дитину без непотрібного папірця, розповідає Олег Синовець. 

Тернополянин радить, перш ніж звертатись у будь-яку із державних установ, потрібно обов’язково перевірити список необхідних документів, адже ситуація, що траписала із ним, може повторитись з кожним. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео