Яку роботу обирають тернопільські заробітчани? (інфографіка)

60798

Більшість тернополян, які їздять до Польщі на заробітки, виконують там фізичну роботу та найчастіше працюють саме у сільському господарстві.

Так, аж 77% українців працюють у сусідній країні на фізичній роботі, 16% – працювали у сфері послуг, 3% – мали працю, пов’язану із інтелектуальною діяльністю, і лише 1% працювали на керівних посадах.

До слова, більшість чоловіків виконували фізичну роботу, а от серед жінок чимало було задіяно у сфері послуг.

1
1

Як свідчать результати опитування, яке здійснила Соціологічна група «Рейтинг», 34% опитаних працювали у Польщі на сільськогосподарських роботах, 32% – на будівництві чи ремонтних роботах, 8% виконували роботу по дому, 7% – працювали у ресторанному бізнесі, 5% – у готелях, 4%  - доглядали за особами похилого віку, інвалідами, іншими видами діяльності займалися 3%, працювали у сфері послуг менше 3% опитаних.

Також, якщо брати вік та стать наших заробітчан, то на сільськогосподарських роботах у більшості випадків працювали жінки та люди старшого віку.

Опитування проводила Соціологічна група «Рейтинг» серед повнолітніх мешканців Львова, Івано-Франківська, Тернополя, Луцька, які протягом останніх п’яти років працювали у Польщі.

2
2

Інфографіка: СГ «Рейтинг»

Вибір читачів за тиждень

Відео