Оксана Бучко

За дітей без прописки у тернопільських дитсадках платитимуть… ОТГ

piket2

Оплату дітей без прописки у тернопільських дитсадках не відміняють. Проте, батьки можуть бути спокійними. Кошти відраховуватимуть із бюджетів ОТГ.

Про це заявив мер міста Сергій Надал під час брифінгу 13 грудня.

Мова йшла про оплату за дитсадки 1538 дітей, які відвідують дошкільні заклади без прописки у Тернополі. Нагадаємо, матері прийшли на сесію міськради із вимогою відмінити таке рішення міськради. Наразі питання закрили щодо 674 осіб пільгових категорій – дітей підприємців, бізнесменів, працівників міських комунальних установ та закладів та учасників АТО. Також 130 дітей із цього числа після нововведень зареєстрували у Тернополі.

- Ми провели зустріч із керівниками ОТГ, - зазначив він. – У Байковецькій та Великогаївській громадах погодились оплачувати послуги. У Тернопільському районі будуть пропонувати перейти у місцеві дитсадки. Якщо люди не погодяться, то прийматимуть рішення про дофінансування. Гроші в бюджеті на ці послуги заклали, лише потрібно уточнити кількість дітей. На даний час це 303 осіб Тернопільського району, які відвідують дитсадки в Тернополі. Але в населених пунктах району є незаповнені місця у дитсадках. Тож скільки потрібно коштів на оплату таких дітей у закладах Тернополя - вирішуватимуть до квітня. За дітей Байковецької та Великогаївської громад оплачувати почнуть із місцевих бюджетів вже у січні.

IMG_20171213_125114
IMG_20171213_125114

Також будуть говорити про компенсацію послуг дошкільної освіти від обласної ради, додав Сергій Надал.

- В обласній раді щороку отримують 150 млн грн надходжень від платників податків з Тернополя, - зазначив мер. - А ми не отримали компенсації ні за ПТУ, де навчаються 70% студентів з області; ні за медицину; ні за дошкільну освіту.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео