Оксана Бучко

За недобрі «жарти» чоловік на Тернопільщині може відсидіти за ґратами 6 років

shvydka

У неділю ввечері, 22 жовтня, невідомий зателефонував на лінію “103″ і повідомив про замінування станції швидкої допомоги у Теребовлі. Повідомивши лише сам факт наявності в лікарні небезпечного предмету, чоловік кинув слухавку. Проте за короткий час таки подзвонив знову і продиктував номер свого мобільного, пообіцявши розповісти подробиці.

На місце швидко прибули правоохоронці та рятувальники. Спершу провели евакуацію і вимкнули світло та газ, а тоді вибухотехніки й кінологи провели детальний огляд приміщення. Результатом стала абсолютна відсутність небезпечних предметів. Проте «мінувальник» продовжив погрози, запевнивши, що міна в будівлі таки є, - розповів заступник начальника Теребовлянського слідчого відділу Ігор Пискливець.

В той же час правоохоронці ідентифікували особу «жартівника». Як з'ясувалося, дзвонив і залякував працівників швидкої 28-річний мешканець села Перемилів Гусятинського району.

Примітно, що молодик і раніше «попадався» за неправдиву інформацію. цього разу, за словами зловмисника, він «просто хотів пожартувати». Наразі його психічно-емоційний стан перевірять медики.

За подібну витівку чоловіку «світить» від 2 до 6 років за ґратами. Адже правоохоронці інкримінують йому ст. 259 ч. 1 ККУзавідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками.

Вибір читачів за тиждень

Відео