Орест Сарматський

За тиждень кавуни подешевшали удвічі (Агро-новини)

0301 (Copy)

За перший тиждень сезону 2018 року ціни на вітчизняні кавуни знизилися майже вдвічі. Нині український кавун вже коштує в 2 рази дешевше, ніж на початку минулого сезону. Про це повідомляє інформаційний сервіс «Інфо-Шувар».

Виробники з Херсонської області пропонують кавун з поля по 2-3 грн/кг, тобто ціни вже наблизились до рівня собівартості.

Як пояснюють експерти, через аномально теплу весну та початок літа, визрівання кавунів на плантаціях Херсонщини прискорилося, відповідно, сезон баштанних в Україні стартував майже на 2 тижні раніше від звичайних термінів.

— Стрімке падіння ціни в червні цього року пов’язане із збільшенням пропозиції в головному виробничому регіоні, завдяки теплій погоді та млявому попиту на продукцію в центральних та західних областях країни, через прохолодну погоду. Але гарна новина є в тому, що стрімке зниження ціни на український кавун вже створює передумови для початку його експорту,— говорить експерт плодоовочевого ринку Східної Європи Тетяна Гетьман.

В 2017 р. Україна експортувала майже 17 тис. т кавунів. Цього року експортери сподіваються покращити результат.

Сільгоспвиробники почали збільшувати обсяги виробництва молока

За даними Держстату з початку року приріст виробництва молока аграріями склав 2,9% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. В той час, як виробництво молока у господарствах населення скоротилося на 3%. Про це повідомляє «Інфагро».

0302 (Copy)
0302 (Copy)

З початку поточного року в Україні вироблено 3,9 млн т молока, що на 1,3% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

У червні сировинний ринок збалансувався. Ціни на фермерську сировину припинили знижуватися. Сьогодні закупівельні ціни на молоко знаходяться в межах 7,6-9 грн/кг  залежно від якості, об’єму і регіону.

Молоко, що здає населення, в середньому оцінюється у 4 грн/кг.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео