За жорстоке вбивство житель Тернопільщини не відповідатиме?

суд

На Гусятинщині суд ухвалив рішення, згідно якого, Юрія Гречанюка, який жорстоко вбив 1,5-річного сина і дружину, відправлять на примусове лікування до психіатричного закладу із суворим наглядом. Фахівцями було встановлено, що той — неосудний.

Відтак, допоки чоловік не вийде із хворобливого стану, не зможе нести кримінальну відповідальність за скоєне. Про це йдеться в ухвалі Чортківського районного суду від 8 травня 2018. В ході досудового розслідування йому було призначено стаціонарну судово-психіатричну експертизу, яка показала, що за своїм психічним станом він не може правильно сприймати обставини кримінального провадження та давати по них відповідні покази, не може самостійно реалізовувати своє право на захист. Коли він одужає ( чи точніше сказати «якщо»), він підлягатиме покаранню. До вступу в дію ухвали суду (протягом місяця з моменту оголошення), винуватець перебуватиме під вартою, пишуть на сайті гусятин.com.ua.

Нагадаємо, що звірські вчинки нелюд вчинив не одного дня, а з різницею у кілька років.

Першого разу, у 2007-му році, він, будучи напідпитку, посварився з жінкою. Та втекла з дому до його матері, залишивши маленьку дитину. Хлопчик почав плакати. Не зумівши заспокоїти малечу, горе-батько декілька разів кинув нею об землю. Далі прив’язав до ніжки дитини камінь та кинув у криницю.

Тоді суд призначив йому 12 років тюрми. Матір хлопчика ж пробачила йому і, навіть, вийшла за нього, коли той був у тюрмі (менш, ніж за рік після трагедії). У 2016-му Юрій вийшов з тюрми, не відсидівши два з половиною роки (за законом Савченко). В той час законна дружина вже мешкала з іншим чоловіком на Хмельниччині, але дозволила екс-коханому поселитись у неї в селі Мала Лука Гусятинського району.

Сама ж туди теж навідувалась, востаннє вона прийшла туди під приводом почистити димохід, захопила із собою випивку, яку вони разом із законним чоловіком і розпивали 30 листопада 2016 року. Добре випивши, ревнивець почав лупцювати жінку, бив її важкими предметами по голові, тілі тощо. Згодом і взагалі вирішив позбавити її життя — встромив ножа в шию, після чого розчленував тіло і потроху відносив частинами в річку. Одяг спалив, в хаті усе прибрав і сподівався, що все минеться.

Та вже в грудні новий співмешканець заявив у поліцію про зникнення жінки. Коли почалися слідчі дії, вбивця-рецидивіст зізнався у скоєному і лише через декілька днів розповів про те, що тіло показати не може, бо його частинами віднесла річка Збруч.

Вибір читачів за тиждень

Відео