Оксана Мацьопа

Захисники з тернопільської бригади отримали відзнаки від Президента та Міноборони

Воїни отримали медалі «За поранення» та «За оборону України»

Військовослужбовці тернопільської бригади, які проявили мужність і самовідданість у захисті України, отримали нагороди. Про це повідомив пресофіцер 105-ї окремої бригади територіальної оборони Юрій Кульпа.

Нагороди захисникам вручав командир 82 батальйону 105 окремої бригади територіальної оборони.

Такі нагороди, як медалі «За поранення», «За оборону України», символізують не лише особисті досягнення військовослужбовців, але й колективну боротьбу за незалежність та територіальну цілісність держави, - зазначив Юрій Кульпа.
Довідка: 
Медаль «За поранення» — відомча відзнака Міністерства оборони України. Нагороджуються військовослужбовці Збройних сил України, які отримали поранення під час захисту державного суверенітету і територіальної цілісності України. На стрічці медалі розміщується гілка лавра: зі срібла — за важке поранення, і з бронзи — за легке.
 
Відзнака Президента України «За оборону України», що встановлена для нагородження військовослужбовців, членів добровольчих формувань територіальних громад, волонтерів, які брали участь у заходах із забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та активно сприяли виконанню таких заходів.

Вибір читачів за тиждень

Відео