Ростислав Фук

Жителя Тернопільщини судитимуть за незаконне зберігання зброї

Чоловікові загрожує до 7 років позбавлення волі

На лаві підсудних опинився 58-річний житель Збаража. Чоловіка обвинувачують у незаконному придбанні та зберіганні вогнепальної зброї та боєприпасів. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили нарізну автоматичну штурмову гвинтівку «CZ 807» та 39 патронів різного калібру, які він зберігав без передбаченого чинним законодавством дозволу.

Вилучені речові докази поліцейські направили на проведення відповідних експертиз, результати яких засвідчили, що штурмова гвинтівка належить до вогнепальної зброї, а набої являються боєприпасами, придатними до стрільби, – йдеться в повідомленні.

Після проведення обшуку жителя Збаража затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому оголосили підозру за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України. Суд обрав  чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави. Слідчі під процесуальним керівництвом прокуратури завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт до суду.

Санкція статті, яку інкримінують жителю Збаража, передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео