Олег Снітовський

Журналісти у сусідній області побачили те, чого не вистачає Тернополю (фото)

Польський Холм та Луцьк поліпшують транскордонну дорожню  інфраструктуру.

Громади Луцька та польського міста Холм спільно реалізують проект поліпшення дорожньої інфраструктури.

Його було презентовано учасникам транскордонного Форуму журналістів Польщі, Білорусі та України, учасниками якого були й працівники ЗМІ з Тернополя.

– У рамках проекту майже завершено ремонт дороги на вул. Рівненська, облаштування пішохідних та велосипедних доріжок. Передбачено встановлення 629 вуличних ліхтарів на вул. Конякіна та вул. Рівненська, впровадити автоматизовану систему управління рухом – створення «зеленої хвилі», – розповів координатор проекту з українського боку Андрій Сичук.

_ORL0188 (Copy)
_ORL0188 (Copy)

_ORL0179 (Copy)
_ORL0179 (Copy)

За його словами, загальний бюджет проекту – майже 2,5 млн євро. З них – понад 2,1 млн євро – грантові кошти. Також понад 77 тис. євро для реалізації заплановано виділено з місцевого бюджету Луцька.

Проектом передбачено проведення двох зустрічей в Холмі та Луцьку, присвячених поліпшенню транспортної доступності міст-партнерів, співробітництву, що сприятиме економічному розвитку міст та відкриттю транскордонного залізничного сполучення Холм-Ковель та далі до Луцька.

DSC01961 (Copy)
DSC01961 (Copy)

DSC01959 (Copy)
DSC01959 (Copy)

У цілому ж, проект «Покращення безпеки транскордонної дорожньої інфраструктури Холма та Луцька» покликаний підвищити конкурентоспроможність та поліпшення доступності прикордонних територій.

Він діє у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 Європейського інструменту сусідства та партнерства.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео