Віра Олександрович

Жителів Тернопільщини попередили про зміни із 1 січня 2022 року

Увага

Для надходжень до загального фонду державного бюджету на 2022 рік діятимуть нові рахунки. Про це попередили жителів Тернопільщини.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Тернопільській області.

- Внесли зміни до переліку видів надходжень і рівнів бюджетів для відкриття рахунків з обліку надходжень до загального фонду держбюджету на 2022 рік, - кажуть у податковій. – Через це в Казначействі України (ЕАП) МФО 899998 згенерували реквізити бюджетних рахунків для зарахування у 2022 році окремих видів надходжень до загального фонду держбюджету, контроль за справлянням яких здійснюють органи Державної податкової служби України.

Нагадаємо, це відбувається відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 16.02.2011 р. №106 «Деякі питання ведення обліку податків, зборів, платежів та інших доходів бюджет».

- Також повідомляємо, датою початку здійснення операцій із зарахування надходжень на нові рахунки визначили – 01.01.2022 року, - наголосили у податковій. - А рахунки за кодами класифікації доходів, що були відкриті у 2021 році в розрізі територіальних громад, закриють уже із 01.01.2022 р.

До слова, внесок податку на додану вартість (ПДВ) від бізнесу Тернопільщини цьогоріч сягнув понад 2 млрд грн.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео