Віра Олександрович

Жителям Тернопільщини повернуть майже 3 мільйони гривень

podatkova-znyzhka-x

За податковою знижкою на Тернопільщині переважно звертаються ті, хто оплачував навчання. Окрім таких громадян, гроші собі повернуть застраховані і ті, хто переобладнав транспортний засіб.

Про це повідомили у Секторі комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області

- Із початку деклараційної кампанії 2020 року правом на податкову знижку скористалися 429 жителів Тернопільщини, - кажуть у податковій. - За цей час вони задекларували 11,4 млн грн витрат. У порівнянні з відповідним періодом минулого року задекларована сума зросла на 3 млн грн.

Більшість декларантів, а це - 384 жителі області, подали звіти заради отримання податкової знижки через понесені витрати на навчання.

- Повернути надмірно сплачений податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), бо були сплачені страхові внески за договорами довгострокового страхування життя, виявили бажання 37 осіб, - уточнюють податківці. - Правом на податкову знижку у зв’язку зі сплатою відсотків за іпотечними кредитами скористалися 6 декларантів.

Подали декларації для повернення ПДФО також жителі Тернопілля, які понесли витрати у зв’язку із переобладнанням транспортних засобів, внесенням пожертв і сплатою на будівництво (придбання) доступного житла. За наслідками перерахунків краянам повернуть 2,6 млн грн ПДФО.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео