Сергій Надал розповів, чому в Тернополі не могли впоратися з негодою

nadal-1

Як відомо, з вечора суботи випала така кількість опадів, що рух транспорту призупинився, а люди не могли вийти надвір навіть з власних домівок. Вчора ввечері відбулося засідання оперативного штабу з ліквідації наслідків негоди в Тернопільській області, а сьогодні вранці міський голова дав брифінг щодо ліквідації снігових заметів.

- Велика затримка була у тому, що замість 12 одиниць техніки вийшло лише 7 одиниць, які мали посипати дороги, - пояснював міський голова. - Загалом на дорогах міста працює понад 27 одиниць техніки і техніка ЖЕКів. Хочу сказати, що ми забезпечили повністю виїзд громадського транспорту на сьогодні, але на жаль, зранку вони не виїхали, бо їх власна територія була не розчищена.

Щодо розчищення снігу на вулицях, як пояснив Сергій Надал,  протягом останніх 4-х років, згідно проведених тендерів, приватні оператори надавали послуги прибирання міста, а комунальну техніку не використовують для таких потреб, адже вона на це не розрахована.

За словами міського голови, комунальні працівники з 18 години суботи і дотепер працюють цілодобово, щоправда чергуються, адже сьогодні частина тих, хто не спали вночі, відсипаються, щоб з обіду знову приступити до роботи.

Мер наголосив на тому, що будуть введені штрафні санкції щодо перевізників, які зірвали графік руху транспорту, а також юристи будуть писати позов на виставлення штрафних санкцій «Тернопіль Комунал Сервіс», які не впоралися із завданням і не очистили вулиць вчасно.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео