Оксана Бучко

Тернопіль – другий у рейтингу за рівнем безпеки

09

Тернопіль отримав другу позицію у рейтингу безпечних міст України. Очолив такий список Хмельницький. Рейтинг безпечності обласних центрів опублікував Інститут суспільно-економічних досліджень, пише life.pravda.com.ua.

У п’ятірку лідерів також потрапили Чернівці, Чернігів та Івано-Франківськ. Натомість, найнебезпечнішими містами України визнали Запоріжжя, Кропивницький, Київ, Севєродонецьк та Миколаїв.

b8310d7-bezpechni-mista-ukraini-original
b8310d7-bezpechni-mista-ukraini-original

Рейтинг складали на основі результатів даних Третього всеукраїнського муніципального опитування мешканців обласних центрів, проведеного на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту (ІRI) та статистики щодо кількості кримінальних правопорушень. Позицію міста формували за кількістю правопорушень та думкою городян щодо рівня власної безпеки. Тому об’єктивні дані ситуації в місті не завжди ставали визначальними через оцінку рівня безпеки людьми. Так в Івано-Франківську, Вінниці і Херсоні кількість кримінальних правопорушень у 2016 році приблизно однакова: від 150 до 165 на 10 тис. осіб. Проте, жителі Вінниці та Івано-Франківська почуваються безпечніше, ніж жителі Херсону. В Тернополі кількість кримінальних правопорушень складає 41,4 на 10 тис. осіб. При цьому 65% опитуваних почуваються безпечно, ідучи додому після настання темряви.

Нагадаємо, що раніше декілька років поспіль Тернопіль, за версією журналу «Фокус», який укладав рейтинг міст для життя, посідав перше місце серед обласних центрів за рівнем безпеки.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео