Мода на штрафи: Держпраці на Тернопільщині так зібрало понад 570 тисяч (відео)

unnamed (8)

На чималу суму вже оштрафували підприємців на Тернопільщині. Усе - через порушення ними законодавства про працю. Втім, віднедавна процес перевірок призупинили.

Про це повідомила начальник управління Держпраці в області Наталія Рус під час засідання колегії обласної державної адміністрації 31 травня (про те, що звучало на колегії, також читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТприм.).

[embed]https://youtu.be/eLb2Op82ZT4[/embed]

Нагадаємо, одночасно із підвищенням розміру мінімальної зарплати із 1 січня зросла і відповідальність працедавців. Причому законодавець передбачив серйозні штрафи за подібні порушення (читайте докладно ТУТ і ТУТ – прим.).

  • Наші інспектори за перший квартал цього року провели 148 перевірок, - каже Наталія Рус. - Загалом штрафні санкції склали понад 570 тисяч гривень. Близько половини цієї суми роботодавці уже оплатили, причому - добровільно.

Саме під час перевірок інспектори – наразі ліцензію мають 11 осіб - виявляли працівників без належного оформлення трудових відносин, а також тих, кого найняли на роботу без повідомлення в обласну державну фіскальну службу. Окрім того, 5 підприємців платили своїм 22-м підлеглим зарплати менші за мінімальні, наголосила Наталія Рус.

  • Із питань додержання вимог законодавства щодо проведення атестації робочих місць за умовами праці у звітному періоді перевірили 54-х роботодавців, - додає вона. – При цьому у 18-ти виявили порушення із цих питань.

До речі, за допущення порушень законодавства про працю стосовно винних посадових осіб склали і надіслали на розгляд судів 97 протоколів про притягнення до адміністративної відповідальності. До того ж, 3 матеріали перевірок із ознаками кримінальних злочинів передали до правоохоронних органів. Відтак у судах винесли 64 постанови про притягнення порушників до адмінвідповідальності, у тому числі 35 - із накладенням штрафів на загальну суму 18,4 тис. грн. Але наразі бізнесмени отримали короткі канікули щодо перевірок, пов’язані із процесом впровадження новацій. Потім усе стане набагато серйозніше (читайте ТУТприм.).

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео