Віра Олександрович

Дороги Тернопільщини найкраще ремонтують… митники (фото)

Бучацький район

Понад 66 млн грн на ремонт доріг області – таким є результат лише піврічної діяльності Тернопільської митниці ДФС.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Нагадаємо, митний експеримент в Україні запровадили у 2016-му, а цього року до нього приєдналася і Тернопільщина («Терен» про це писав ТУТ і ТУТприм.). І це дало змогу отримати суттєве додаткове фінансування на реконструкцію і ремонт автодорожньої інфраструктури нашого краю.

За підсумками першого півріччя Тернопільська митниця забезпечила на ремонт і реконструкцію доріг нашого краю 66,8 млн грн. Кошти перераховані до спеціального фонду Тернопільського обласного бюджету і вже використовуються належним чином, – запевнила начальник Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович. - Лише у червні перевиконання індикативних показників надходження митних платежів дало можливість спрямувати на реконструкцію доріг 12,8 млн грн.

Враховуючи стабільну тенденцію щодо зростання сплати митних платежів, на митниці прогнозують, що область і надалі отримуватиме значні кошти для ремонту шляхів.

Так, у Бучацькому районі на 10,5 км автошляху незабаром проведуть ямковий ремонт, відновлять профіль проїзної частини і вирівняють узбіччя. Додаткові гроші на це надійшли саме завдяки митному експерименту (див. фото вгорі – прим.).

Бучацький район2
Бучацький район2

До речі, про результати митного експерименту у Тернополі розповідав Президент Петро Порошенко (читайте ТУТприм.).

Фото із відкритих джерел

Довідка. Із 1 січня 2017 р. набули чинність зміни до Бюджетного кодексу України  щодо запровадження реалізації заходів із розвитку автодоріг загального користування. Відтак у разі перевиконання показників надходжень митних платежів, визначених у державному бюджеті, 50% від такого перевиконання зараховують до спецфондів обласних бюджетів.

Вибір читачів за тиждень

Відео