Віра Олександрович

Тернопільське летовище обгородять парканом за 2 мільйони (фото, відео)

AirportTernopil

Тернопільське летовище незабаром обгородять, як цього вимагають правила експлуатації подібних об’єктів.

Це стало можливим, як тільки депутати сьогодні, 17 липня, на сесії внесли зміни до «Програми підтримки фінансово-господарської діяльності підприємств і установ спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст Тернопільщини на 2014-2018  роки». Адже виявилося, що розпорядитися грошима, які нещодавно виділили обласному комунальному підприємству «Фірма «Тернопільавіаавтотранс», інакше – було неможливо.

– На минулій сесії при внесенні змін до бюджету ми виділили 2 млн грн на загорожу, але їх не можна використати, тому що не внесені зміни до Програми, – пояснює голова обласної ради Віктор Овчарук. – Тому вношу на голосування цей проект рішення і за основу, і в цілому. І прошу усіх підтримати.

Барна
Барна

Власне, вніс це питання у порядок денний перший заступник голови облради Василь Деревляний. Він давно лобіює питання відновлення повноцінної роботи аеропорту. Втім, представник ВО «Батьківщина» цього разу навіть слова на захист цієї справи не промовив. Натомість переконувати депутатів у доцільності сьогоднішнього рішення взявся голова обласної держадміністрації Степан Барна. Він навіть зауважив про особливі плани обласної влади – при вирішенні долі летовища врахувати інтереси Тернопільської міської ради.

Аеропорт має всі ліцензії і може хоч сьогодні приймати літаки, запевнив депутатів-скептиків Віктор Овчарук.

– Він цілком готовий до роботи! Прошу, хто має можливості – залучіть інвестора чи перевізника, ми готові з усіма співпрацювати, – додає він. – Все готове до прийняття літаків. Тільки єдине – нема кому літати…

Депутати4
Депутати4

До слова, у планах депутатів обласної ради – заслухати на сесії директора «Фірми «Тернопільавіаавтотранс» Юрія Малецького. Адже політики прагнуть дізнатися, чи дійсно у летовища є перспективи і яким саме бачать його майбутнє фахівці.

Під час засідання 17 липня також йшлося про таке – читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора, а також із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео