Дарія Шевченко

Пожежно-рятувальна служба Тернопільської області підбила підсумки своєї діяльності за 2018 рік

Представники ДСНС України в Тернопільській області підбили підсумки діяльності пожежно-рятувальної служби за 2018 рік. Звітували начальник Управління ДСНС України в Тернопільській області Віктор Маслей, заступник начальника Управління із запобігання надзвичайним ситуаціям Роман Терлецький і помічник начальника Управління з питань зв'язків із ЗМІ та громадськістю Ірина Крупа.

За інформацією, упродовж 2018 року було забезпечено оперативне реагування на 6 класифікованих надзвичайних ситуацій, з яких 1 – місцевого рівня, а 5 – об’єктового. Внаслідок яких 1 людина загинула і 47 отримали травми, з них 39 – діти.

Загалом в населених пунктах та на об’єктах суб’єктів господарювання зафіксовано 1 336 пожеж, які понесли за собою чималі збитки та загибель людей. У природних екосистемах було зареєстровано 413 пожеж, на загальній площі 284.5 га.

- Управління ДСНС в Тернопільській області є територіальним підрозділом центрального органу виконавчої влади, який забезпечує організацію державної політики у сферах цивільного захисту, захисту населення та територій від надзвичайних ситуацій та запобігає їх виникненню. У 2018 році, як завжди, наша діяльність зосереджувалася на створенні умов безпечної життєдіяльності населення та дотримання системи цивільного захисту людей, - розповів начальник Управління ДСНС в Тернопільській області Віктор Маслей.

Під час проведення аварійно-рятувальних робіт було врятовано 371 людину, у тому числі 90 дітей. Крім того 796 будівель, техніки, 396 посівів, 396 га лісових насаджень та 454 га сільськогосподарських посівів – разом матеріальних цінностей на суму понад 205 млн грн..

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео