Оксана Бучко

Збірник рецептів для школярів від зіркового кухаря зможуть завантажити тернополяни

51346001_818685368471691_8773545122508832768_n

Тернопільські шкільні їдальні можуть випробувати смачні сучасні рецепти від зіркового кухаря Євгена Клопотенка. Він переміг на «Майстер-шеф», після чого запустив проект «Нове шкільне харчування». Так автор хоче повернути школярів у їдальні, адже 80% із них – не хочуть там харчуватись.

Один із варіантів обідів від експерта для школярів пише osvitoria.media.

- Суп «Авголемоно». Ніжно-жовтий колір, на поверхні не плавають жирові бульбашки та смажена цибуля, натомість тішить око дрібка зеленої цибулі. Беремося за ложку. Легкий вегетаріанський супчик, але з несподіваним смаком за рахунок пікантної лимонної кислинки.

- На друге - курячі нагетси із соусом каркаде. Хрумка скоринка, соковите куряче м’ясо. Нагетси можна присмачувати соусом із каркаде - він із кислуватим смаком. Це пожвавлює страву візуально.

- Салат «Табуле» із ячмінної каші та бурячка – ці продукти стали крутим гастрономічним тандемом. Запивати трапезу пропонують  липовим чаєм. 

- Також я пропоную школам варити чаї з меліси, молочний кисіль бланманже, а в теплу пору року готувати корисні лимонади, — каже пан Клопотенко.

страви
страви

Що ж так не подобається кухарю в шкільних їдальнях:

- Велика кількість олії для смаження;

- вупові засмажки;

- відсутність ароматних спецій та сушених трав.

Замість цього Євген Колопотенко пропонує: -д одавати до страв соуси: куряче варене м’ясо перекручується на м’ясорубці, додається трішки борошна, води й для кольору - трохи томатної пасти;

- до картоплі додавати спеції – зокрема, кукурму, а також не забувати про моркву і селеру. Пюре також можна поливати буряковим соком;

- рибу смачнішою зробить рибний соус.

У впровадженні нового меню в школах мають брати участь батьки, кухарі та директори. Це робитимуть виключно за бажання.

Збірник невдовзі обіцяють розмістити ТУТ.

Фото osvitoria.media.

Вибір читачів за тиждень

Відео