Віра Олександрович

Між Тернополем і Байківцями – повна фінансова любов і розуміння

Меморандум

Тернопіль і Байківці знайшли спільну мову. Нещодавно дві сусідніх громади підписали Меморандум про партнерство, а тепер планують співробітництво розширити.

Проект рішення «Про схвалення проекту договору про співробітництво» зареєстрували на сайті міської ради 14 березня. Його автор – начальник міського управління економіки, промисловості і праці Тетяна Корчак.

Меморандум2
Меморандум2

Нагадаємо, між Тернопільською міською територіальною громадою (МТГ) і Байковецькою сільською об’єднаною територіальною громадою (ОТГ) вже є кілька фінансових угод, зокрема, про трансферти (читайте ТУТ і ТУТ прим.), причому поновлюють ці домовленості щороку. А про Меморандум очільник Тернополя свого часу вказав, що це є новою європейською формою співпраці, яку досі в Україні не використовували. Тож 2 громади (голова Байковецької ОТГ Анатолій Кулик – прим.) запровадили такий проект першими, сподіваючись на фінансування не лише із власних джерел, а також – на кошти міжнародних фінансових організацій і грантів.

До слова, що-що, а гроші у Байківцях є. Скажімо, експерти із фінансового моніторингу Центрального офісу реформ при Мінрегіоні проаналізували торішні бюджетні показники 665 ОТГ. Як виявилося, найбільш фінансово успішною громадою у Тернопільській області є саме Байковецька.

Тепер депутатам запропонують схвалити договір про співробітництво між Тернопільською МТГ і Байковецькою ОТГ у сфері освіти у формі реалізації спільних проектів, що передбачає координацію діяльності суб’єктів співробітництва та акумулювання ними на визначений період ресурсів із метою спільного здійснення відповідних заходів. Відтак, міський голова Сергій Надал повинен буде підписати той договір до 30 квітня 2019 року. А при внесенні змін до бюджету Тернополя (тобто МТГ) на 2019 рік згодом передбачать відповідні видатки на виконання договору.

До речі, розпорядження про скликання 33-ї сесії міської ради – ще немає. Втім, серед підготовлених на неї проектів уже є чимало цікавих (читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ прим.).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео