Віра Олександрович

Тернопільщина: не встигнете до 26 квітня, то нарікайте на себе

Увага

Нові рахунки для сплати єдиного соціального внеску (ЄСВ) почнуть діяти вже із 2 травня, попередили жителів Тернопільщини.

Як повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області, із цієї дати вступлять у дію нові небюджетні рахунки 3719, відкриті на ім’я територіальних органів Державної фіскальної служби України, для сплати коштів єдиного внеску і фінансових санкцій.

– Це станеться у зв’язку із проведенням реорганізації територіальних органів ДФС, – пояснюють у податковій.

Варто зауважити, старі рахунки 3719, відкриті на ім’я територіальних органів Державної фіскальної служби України, діятимуть до 26 квітня 2019 р.

– Вважаємо за доцільне наголосити: відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів «Про перенесення робочих днів у 2019 році» від 10.01.2019 р. за № 7-р у квітні робочий день у вівторок, 30 квітня, перенесли на суботу 11 травня, тому останній день сплати нарахованих податкових зобов’язань із податків і зборів припаде на вихідний день – 30 квітня.

Нагадаємо, у нормах Податкового кодексу України не передбачили перенесення термінів слати податків і зборів (п. 57.1 ст. 57 Кодексу – прим.), тому сплату нарахованих поточних податкових зобов’язань необхідно здійснити не пізніше 26 квітня 2019 р.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео