Черкаський посадовець ошукав тернопільський банк на 26 мільйонів

1

На Тернопільщині на лаву підсудних потрапить службовець, який незаконним способом заволодів мільйонною сумою.

Як вдалося з’ясувати, заступник директора одного із черкаських підприємств, скористувавшись шахрайськими діями привласнив 26 мільйонів гривень. Розпочалося все з договору, укладеного з місцевим агрохолдингом про доставку засобів для захисту рослин. Аби гарантувати свою фінансову спроможність, холдинг відкрив у одному із банків акредитив на суму у 26 мільйонів.

Якби агрохолдинг не оплатив дану послугу черкаському підприємству, вони могли отримати дані кошти із відкритого акредитиву, представивши документи на постачання товару.

Та все ж опісля отримання товару та прийнятих рішень, агрохолдинг мав право вимоги на борг до товариства із Черкас. Оскільки заборгованість фірм одна перед одною була однаковою, вирішили зарахувати зустрічні однорідні вимоги.

Але заступник директора підприємства із Черкас, знаючи про відсутність боргу, підписав документи, через які банк перерахував товариству 26 млн гривень. Наразі розслідування у справі завершене, а посадовцю інкримінують заволодіння чужим майном у особливо великих розмірах, повідомляє прокуратура у Тернопільській області.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео