Віра Олександрович

Чому депутат із Тернопільщини просив зателефонувати Сергію Таруті (фото, відео)

Васько

Проблему діяльності кар’єрів на території краю підняли на сесії Тернопільської обласної ради 25 червня. Сталося це вже не вперше, але цього разу виникли цікаві нюанси.

Нагадаємо, за 4-те виїзне засідання 11-ї сесії депутати встигли розглянути чимало пунктів порядку денного. Причому серед розглянутого було багато обласних програм (читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.). Оскільки під час поіменних голосувань політикам дозволили висловлювати заяви і звернення, депутати не впустили цього шансу.

[embed]https://youtu.be/AGqg1dPV8Ys[/embed]

Болючу тему кар’єрів традиційно на сесії підняв Петро Васько – представник фракції ТОО політичної партії «Громадянська позиція» і член постійної комісії із питань охорони навколишнього природного середовища та природокористування. Власне, про неприємності, з якими стикаються громади через представників видобувної галузі, він розповідає колегам постійно (читайте ТУТ і ТУТ – прим.). Навіть неодноразово спричиняв скандали через це на засіданнях сесій. І цього разу мова зайшла про Полупанівське та інші місцеві родовища. За словами депутата, там власники допускають чимало порушень.

Депутати
Депутати

- Дороги нищать, - каже він. – Ви спробуйте там проїхати автомобілем! Машину відразу треба відправляти на мийку. А поряд люди городи мають. Вони цим повітрям змушені дихати.

Донести цю інформацію до обранців жителів Тернопілля намагався і представник трудового колективу одного із кар’єрів.

[embed]https://youtu.be/wrWjRIPBL_A[/embed]

Чоловік скаржився на тиск з боку керівництва, погрози звільненням тощо. Цю інформацію заслухали, але втрутитися не обіцяли. Мовляв, йдеться про приватний бізнес. Натомість виступив т. в. о. голови обласної держадміністрації Іван Крисак, який переконував депутатів у тому, що перешкоджати підприємствам гірничо-видобувної галузі не варто. Тим паче, що від закриття кар’єрів постраждають усі.

[embed]https://youtu.be/covDEzQFgN8[/embed]

Саме після цього Петро Васько згадав, що підприємства, на які надходить найбільше скарг, зареєстровані у Дніпрі і платять там податки. Стосунок до усіх них начебто має Сергій Тарута.

- Я колись мав його телефон, але тепер зв’язатися із ним не можу, - каже депутат. – Оскільки Тарута тепер об’єднався із Юлією Тимошенко, то, може, Василь Деревляний якось на ситуацію вплине, зателефонує йому, пояснить проблеми, що виникли на Тернопільщині.

Президія
Президія

На що перший заступник голови облради відреагував зі сміхом, запевнивши, що номера телефону Тарути, на жаль, не має. На тому і порішили. Щоправда, скаргу трудового колективу пообіцяли розглянути на відповідній комісії.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео