Віра Олександрович

У владних кабінетах Тернопільщини - скандал! (фото)

Облрала_свіже

Депутати Тернопільської обласної ради на останній сесії підтримали пропозицію представників «Батьківщини» про заборону грального бізнесу на території області, повідомили місцеві і загальноукраїнські ЗМІ.

Втім, цю інформацію ще вчора, 13 серпня, спростували у… пресслужбі самого головного представницького органу краю.

Деревляний_пост
Деревляний_пост

Нагадаємо, голова обласної партійної організації ВО «Батьківщина», перший заступник голови Тернопільської обласної ради Василь Деревляний написав на власній сторінці у Facebook, що вказане рішення підтримали 34 депутати, а також опублікував фото проекту рішення. Ба більше, цей пост сподобався не лише журналістам, які «рознесли» його по численних ресурсах, а й друзям політика у Facebook. Вони почали його поширювати і активно коментувати. Виявилося, що прихильників такого кроку – чимало.

Коменти
Коменти

Натомість у Тернопільській облраді того ж дня спростували інформацію про заборону грального бізнесу на території нашого краю. Про це вони повідомили кореспонденту УНІАН. Як уточнили у пресслужбі облради, депутати дійсно підтримали пропозицію заступника голови облради Василя Деревляного про включення в порядок денний проєкту, який передбачав заборону грального бізнесу на території Тернопілля. Однак такий проект врешті не набрав необхідну кількість голосів, тож його насправді не підтримали.

Рішення1
Рішення1

В оману громадськість ввів саме допис Василя Деревляного (цитуємо): «…11 серпня 2020 року відбулася чергова сесія Тернопільської обласної ради. До порядку денного було включено чимало політичних питань, зміни до бюджету, питання життєдіяльності області та комунальних підприємств. Фракція «Батьківщина» запропонувала до порядку денного питання заборони грального бізнесу на теренах Тернопільської області («за» проголосували 34 депутати - рішення прийнято)...». До речі, на фото проєкту рішення (див. вище – прим.) чітко видно, що там є підпис голови облради Віктора Овчарука (він візує у тому числі проєкти рішень, які внесли у порядок денний – прим.), а також – Василя Деревляного і його колеги-однопартійця, депутата Михайла Піня. Для чого перший заступник голови обласної ради «погрався» словами? Невідомо. Можна лише припустити, що перемогло бажання додати електоральні «плюси» своїй політичній силі напередодні місцевих виборів.

Фото авторки і зі сторінки Василя Деревляного у Facebook 

Вибір читачів за тиждень

Відео