Орест Сарматський

На Тернопільщині вже не буде державного монополіста, навколо якого не раз виникали суперечки 

hto-navar-borh-ukr-01-06-2020-900x445 (Copy)

Як вже повідомляв «Терен»,  на Тернопільщині та в інших областях структурний підрозділ Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в нинішньому вигляді припинить своє існування – вона стане установою сервісного типу, яка буде допомагати бізнесу, а не створювати перешкоди.

І ось, Уряд таки ліквідував територіальні органи. Як повідомляє agravery.com, про це йдеться в постанові Кабміну №1118 від 16 листопада 2020 року. 

Для забезпечення громадян якісними послугами, замість ліквідованих управлінь будуть утворенні територіальні органи Держгеокадастру, як структурні підрозділи центрального апарату. Це рішення, паралельно з передачею земель громадам, є кроком до перетворення Держгеокадастру в орган, що надаватиме громадянам якісні сервісні послуги та працюватиме над наповненням кадастру, – розповів Роман Лещенко, голова Держгеокадастру. 

Так, за попередніми оцінками, виконувати свої функції Держгеокадастр зможе зі штатом менше ніж 4 тис. співробітників, а не 10 тис., як є зараз. 

– Щодо співробітників і їхньої подальшої долі – ми будемо розглядати можливість максимального збереження профільних фахівців. У цьому нам доведеться конкурувати з територіальними громадами, які у зв’язку з передачею їм земель за межами населених пунктів, теж шукатимуть відповідних спеціалістів, – підкреслив Лещенко. 

Зауважимо, що нову структуру Держгеокадастру найближчим часом буле опубліковано на офіційному сайті. 

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео