Оксана Бучко

У селищі на Тернопільщині переглядатимуть просто неба стрічки від метрів українського кіно

7.jpg

У перший день святкування 600-річчя Коропця, що на Тернопільщині (12 липня о 17:00), проведуть «Кіно під відкритим небом» біля Палацу Бадені. Безкоштовно можна буде переглянути стрічки від метрів українського кіно - Ірми Вітовської, Богдана Бенюка, Ахтема Сеітаблаєва. 

Два фільми вважають кращими зразками нового українського кіно: Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке (премія імені Лесі Українки - номінація «Літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва» Національна кінопремія «Золота Дзиґа» - нагорода «Премія глядацьких симпатій»; «Мої думки тихі»

(відзначена на Міжнародному кінофестиваль у Санта-Моніці, Національна кінопремія України «Золота дзиґа», премією «Відкриття року» на Кінофестивалі «Raindance»[en], на Кінофестивалі «Лістапад» (Білорусь), на Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах, Одеському міжнародному кінофестивалі, Національною премією кінокритиків «Кіноколо»), інформує Коропець-Інфо.

- В усіх є думка, що кіно існує лише в Європі, - говорить Ірма Вітовська. -  Але ми також маємо картини, які завоювали нагороди і є достойним. Ви мало бачили українське кіно, у вас немає кінотеатру? То ми привеземо кіно до вас.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео