Тернополянам на замітку: чого почати знайомство із SUP-серфінгом (фото)

3

У попередній публікації ми розповіли про сапсерфінг як вид спорту і у чому його перевага. Сьогодні ж поговоримо про місце, інструктора і спорядження.

Отже, сапбординг має прекрасну перевагу, адже для занять не потрібно мчати на гавайське узбережжя і ловити велику хвилю, а достатньо буде просто Тернопільського ставу. Місця, для занять сапсерфінгом тут чимало, головне - гладка поверхня озера. До речі, можна просто стояти і гребти, милуючись пейзажем за Білецьким мостом.

Рекомендуємо для першого досвіду вибрати спокійне місце або спокійний час доби (світанок).

Щодо інструктора (надійне плече) – це має бути людина, що уже має необхідний досвід в сапбордингу. У нас, до речі, можна взяти напрокат дошку і навіть найняти інструктора.

Дошка…

Якщо ви обрали для себе надувний сапборд, він продається комплектом – сумка, дошка, насос та ліш (спеціальний шнур, який прикріплюється до ноги), а також весло. Сумарна вага комплекту становить близько 20 кг. Його цілком можна брати з собою у відпустку чи носити щоразу до озера. Додатково нічого купувати не потрібно. Тільки брендові моделі, зазвичай, продаються без весла і його потрібно купувати додатково.

Але на перші пори не рекомендуємо вам одразу бігти і купувати дошку. Спробуйте себе для початку на різних прокатних дошках і вирішіть, що вам більше до душі: чи туристична модель, чи жорстка спортивна дошка, чи хвильова.

Обравши для себе місце, спробувавши позайматися з інструктором чи просто релакснути з другом/подругою, ви зможете приступати до вибору власної дошки. Про що ми поговоримо у наступній публікації.

Ловіть прекрасні погожі дні!

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео