Оксана Бучко

Тернополяни передали петицію Президенту

217467579_3610879759137580_4101115640265577267_n

Із вимогами щодо допомоги функціонуванню християнських реабілітаційних центрів звернулись учасники автопробігу «Шлях Незалежних» у Києві. Серед них присутні тернополяни, які 21 липня об’єднались із Маріупольською командою. Учасники передали петицію Президенту.

У команді був Геннадій Махненко, який заснував найбільший дитячий реабілітаційний центр «Республіка Пілігрим», а також мережу центрів для дорослих. Він звернув увагу, що акція має попереджувальний характер.

- Ми також наступного раз заїдемо без попередження під офіс Президента, як це зробили на 12-ох машинах СБУ в Херсонському ребцентрі, - зазначив він. – Не розумію, для чого перешкоджати роботі таких установ. Адже там, на відміну від в’язниць, людей не доламують, а дають їм другий шанс. Ми також вимагаємо просунути законопроект, коли за вчинення неважких злочинів наркозалежним зможуть пропонувати замість ув’язнення пройти реабілітацію.

Також тернополянин Олег Коган звернув увагу, проблема наркозалежності насправді стосується кожного.

- Наркотик не вибирає, він може досягнути дітей і в престижних вишах, - додав Олег Коган. – Тому просимо владу незалежної країни звернути увагу на проблему, яка торкається усіх.

Фото, відео з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео