Оксана Бучко

Більшість тернополян не хочуть бачити нової прикраси на Острівку закоханих

101871480_1532924986891493_7227397508300416137_n

Прикраса Острівка закоханих на набережній Тернопільського ставу не потішила більшість тернополян. Після численних суперечок мер Сергій Надал опублікував у соцмережах опитування, де 60% висловились за перенесення арки у вигляді серця в іншу частину міста. Також звертають увагу на те, як у майбутньому уникнути подібних ситуацій, коли рішення про використання бюджетних коштів прийняли поспішно.

Як вважає координатор проекту у «ДІЙ – Тернопіль» Василь Томчишин, перед цим можна було застосувати більше публічної комунікації та інструментів участі громадян.

А саме:

  1. Визначити потребу.

Чи справді була необхідність встановлення цих конструкцій? Якщо було бажання влади облагородити парки, то спершу варто зробити опитування серед мешканців: чого справді не вистачає (можливо, лавочок, сміттєвих баків…), які елементи декору хотіла б бачити громада, у яких додаткових місцях відпочинку і розваг є першочергова потреба.

  1. Обговорити проекти та ідеї з громадою.

У Тернополі діє система електронних консультацій з громадськістю. Механізм вже не раз застосовувався міською радою як для обговорення нормативки, так і проектів облагородження території (наприклад, «Обговорення вигляду майбутнього скверу на вулиці 15 Квітня-Київська»). Діє чітка система ідентифікації за допомогою ЕЦП чи BankID від Приватбанку.

  1. Прийняти фінальне та максимально ефективне рішення.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео