Орест Сарматський

До виборів земельну реформу не буде затверджено — заява (Агро-новини)

кв27

Земельну реформу навряд чи буде затверджено до завершення передвиборчої кампанії, оскільки вона потребує широкого обговорення. Про це на конференції Atlantic Council у Вашингтоні заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк.

2701
2701

Раніше повідомлялося, що МВФ чекає масштабної земельної реформи в Україні.

«Чому не цього року? Тому що з якоїсь причини люди вірять, що в політичних елітах майже сформувався консенсус про те, що реформа погана. А тому необхідна комунікація, необхідне особисте керівництво цією реформою», – прокоментував Данилюк.

Водночас він зазначив, що Україна була близька до початку цієї реформи влітку 2017 року, але «деякі невдалі події не дозволили це зробити».

«Для перезапуску потрібен певний час. Ми значною мірою готові до неї, єдина складність – вибори. Зазвичай ми не беремо вибори до уваги, але вибори є вибори. Вони передбачатимуть широкий діалог у країні та комунікацію... Ми не можемо втратити таку можливість... ми збираємося запускати (земельну реформу, - Прим.), нам просто потрібна комунікаційна кампанія, і ми побачимо, чи знаходить вона відгук у суспільстві. Необхідно пояснювати людям, чому це робиться. Головне питання полягає в тому, коли потрібно це робити», – уточнив Данилюк.

Мінагрополітики блокує механізм експорту свинини в умовах АЧС

Міністерство аграрної політики та продовольства України не підтримує ініціативи тваринників, спрямовані на покращення ситуації із африканською чумою свиней (АЧС). Про це повідомляє у блозі видання Бизнес Цензор голова асоціації тваринників Ірина Паламар.

Нагадаємо, від початку року в Україні зареєстровано 41 випадок АЧС.

2702
2702

Тваринницькі господарства поділяють за ступенем біологічного захисту. Тобто ті підприємства, які мають необхідний рівень захисту від проникнення захворювання на територію, отримують статус безпечних, що дозволяє вільно здійснювати торгівлю.

Асоціація тваринників України, на чолі з її головою Іриною Паламар, активно підтримувала запровадження процедури компартменталізації. Разом з науковцями голова АТУ детально проаналізувала особливості і переваги такого засобу захисту.

В рамках боротьби з АЧС, Асоціація тваринників разом із вченими та представниками Держпродспоживслужби розробили Програму боротьби з АЧС на найближчі 5 років.

Зокрема, у першому листі голова Асоціації звернулася до пана Мартинюка з проханням підтримати і погодити проект наказу Мінагрополітики «Про затвердження Інструкції щодо утримання свиней з метою недопущення поширення інфекційних хвороб», який спрямований на забезпечення епізоотичного благополуччя в свиногосподарствах України.

Окрім того, даний акт чітко регулює відносини між службою ветеринарної медицини та суб’єктами господарювання незалежно від форм власності, виробництво сільськогосподарської продукції гарантованої безпеки та якості.

Другий лист стосувався проекту наказу «Про внесення змін до Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней», який забезпечує виконання заходів щодо недопущення поширення захворювання на АЧС у випадку проведення заходів з ліквідації хвороби у зоні захисту.

Жодної відповіді на дані звернення Асоціація тваринників не отримала. Асоціація тваринників України звернулася за коментарем до прес-служби Мінагрополітики щодо причини такого ігнорування запитів тваринників, повідомляє biz.censor.net.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео