Дарія Шевченко

Експерти припустили, в яких тернопільських школах можуть інфікуватись коронавірусом найбільше осіб

Безымянный2

Чим більший навчальний заклад – тим імовірніше інфікуватися, тобто зростає ризик захворювання на коронавірус. Такого висновку дійшли дослідники із Техаського університету в Остіні. Вітчизняні експерти за алгоритмами оцінки закордонних фахівців вирішили дізнатись, в яких школах ризик інфікуватись небезпечною недугою – найбільший.

До їх списку потрапив і Тернопіль. За підрахунками, у групу великого ризику ввійшли 10 місцевих шкіл: № 24, № 28, № 6, № 29, № 19, № 23, №3, №11, №9 і № 16.

 

Безымянный
Безымянный

 

Експерти розповіли, як розрахували ймовірне число інфікованих COVID-19 осіб, які прийдуть до навчальних закладів впродовж семи днів. Для цього потрібно:

 
  1. знати сумарну кількість учнів, вчителів та всього персоналу, які є у школі;
  2. знати ймовірність нещодавнього зараження поза межами школи;
  3. помножити кількість людей у школі на ймовірність ймовірного зараження (Краще використовувати локальну поширеність хвороби. Наприклад, якщо в певному місті 3% людей інфіковані COVID-19, то, відповідно, троє з сотні учнів та вчителів певної школи цього міста теж вірогідно будуть носіями хвороби);
  4. потрібно оцінити як поширюється хвороба у межах того чи іншого населеного пункту;
  5. зібрані дані про нові випадки інфекції за останні 14 днів;
  6. помножити число на певний коефіцієнт «невиявлення» хвороби. Це робиться для того, щоб встановити більш-менш реальну кількість інфікованих у районі;
  7. після отриманої цифри розділити на кількість осіб, які мешкають у тому чи іншому населеному пункті чи районі.
 

Також на карті продемонстровано скільки потенційно хворих можуть прийти у навчальний заклад того чи іншого регіону. Перевірити розрахунки та побачити результати можна ТУТ.

 

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео