Віра Олександрович

Керівники 60 підприємств на Тернопільщині пройшли особливу співбесіду

зарплата

Підвищення зарплати посприяло додатковим надходженням до всіх бюджетів на Тернопільщині. Такий факт підтвердили експерти у 2021 році.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Із початку цього року після проведеної індивідуальної роз’яснювальної роботи із керівниками підприємств, які допустили заборгованість із виплати зарплати та податкових платежів, вдалося досягнути вагомих результатів, - кажуть податківці. Так, 120 роботодавців виплатили працівникам 11,5 млн грн заборгованої зарплати, а до бюджету додатково надійшло 2,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) і 3,6 млн грн єдиного внеску. 

Як повідомили в управлінні податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС в області, завдяки тісній співпраці та чіткій взаємодії з органами місцевої влади із контролю за додержанням законодавства про оплату праці провели роз’яснювальну роботу з керівниками 60 підприємств. 

- Відтак 56 суб’єктів господарювання підвищили рівень виплати зарплати, - констатують податківці. - Тож додаткові надходження склали 5,1 млн грн, з яких 2,4 млн грн – ПДФО та 2,7 млн грн – єдиний внесок.

Доцільність дотримання норм щодо належної оплати праці роз’яснили також на 492-х підприємствах та в організаціях краю. Тож на 450-ти із них підвищили зарплатню своїм працівникам. Відтак, внесли до бюджету 8,3 млн грн ПДФО та 9,2 млн грн ЄСВ. 

Довідка. Завдяки активізації роз’яснювальної роботи, лише в липні на Тернопіллі додатково оформили трудові відносини із 5446 найманими працівниками.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео