Віра Олександрович

Кому і за які заслуги власність громади Тернополя дадуть безкоштовно (фото)

Основне

У порядку денному 33-ї сесії Тернопільської міської ради уже в п’ятницю, 5 квітня, буде кілька питань про надання в безоплатне користування різним структурам майна громади Тернополя.

Автором двох перших подібних пунктів є начальник міського Управління культури і мистецтв Олександр Смик.

Духовний центр
Духовний центр

У першому із проектів Комунальному підприємству «Об’єднання парків культури і відпочинку Тернополя» хочуть дозволити надати Свято-Троїцькому духовному центру в безоплатне користування (позичку) незавершене будівництво свердловини із бюветом питної води за адресою: просп. Злуки, парк «Національного відродження». Вартість споруди – 542 тис. 881,47 грн. І віддати її церкві безкоштовно планують аж на 35 місяців.

Місто начебто також отримає вигоду, бо Свято-Троїцький духовний центр береться завершити будівництво бювету без залучення бюджетних коштів. І згодом до нього священики забезпечать безперешкодний доступ громадян.

Berezil
Berezil

Друга пропозиція від Олександра Смика – «Про надання в безоплатне користування нежитлового приміщення Тернопільському обласному Відділенню Міжнародного Центру впровадження програм ЮНЕСКО». Депутатів переконуватимуть надати в безоплатне користування (позичку) нежитлове приміщення на 1-му поверсі комунальної установи Тернопільський міський Палац культури «Березіль» ім. Леся Курбаса (вул. Миру, 6 – прим.). Загальна площа – 109,2 кв. м, у т. ч. площа спільного користування – 21,9 кв. Угода щодо розташування організації також діятиме 35 місяців.

Лікарня №2
Лікарня №2

Третю пропозицію про надання в безоплатне користування майна комунальної власності внесе на розгляд депутатів начальник міського Відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Ростислав Левчук. Він хоче, щоб міська рада передала нежитлові приміщення в безоплатне користування ТОВ «Соцаптеки». Термін дії двох таких угод – до 31.12.2019 р. Причому укладатимуть їх директори комунальних некомерційних підприємств «Тернопільська міська комунальна лікарня №2» і «Центру первинної медико-санітарної допомоги».

До речі, серед підготовлених на 33-тю сесію проектів є чимало цікавих (читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТприм.).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео