«Ми хочемо тренувати за кордоном, проте наразі перспектив немає», - Олена Підгрушна

116265261_736259350542875_2857771119810193940_o

Через карантин українські біатлоністи змушені тренуватися на теренах рідної держави. Як виявляється, це може негативно вплинути на подальші результати.

- Україна - відносно низинна держава, тому організм звикає до цього показника. Змагання ж відбуваються в горах, на висоті, яка в кілька разів вища, - каже тернопільська спортсменка Олена Підгрушна. - Відповідно, готуватися до сезону необхідно на умовах чемпіонатів, інакше все може зіграти злий жарт.

Через карантин спортсмени не можуть виїхати на закордонні збори. Та й не знають, чи будуть такі відрядження цьогоріч.

- Поки що ми ніяких перспектив не знаємо. Звісно, очікуємо, звісно, сподіваємось. Кожна країна щотижня приймає нове рішення з приводу можливості заїхати на її територію, в залежності від епідеміологічної ситуації. Ну і ми, відповідно, залежні від ситуації, на яку ніяк вплинути не можемо.... Власне, можна тренуватись і тут, але для повного щастя не вистачає ще пару кілометрів лижеролерної траси, щоб зробити повноцінне коло. Тоді б можна було два-три збори проводити тут навіть в роки, коли проблем із виїздом за кордон не буде. А наразі доводиться тренуватись просто на автомобільній трасі. Місцеві жителі ставляться до нас дуже обережно, на дорозі поводяться акуратно, але це все ж небезпека.

Нагадаю, на Тернопільщині - нові правила для футболістів. БК «Тернопіль» використав квоту легіонерів. Тернопільський стадіон увійшов до рейтингу найбезпечніших. Тернопільські легкоатлети перемогли на чемпіонаті Івано-Франківської областіТернопільський футболіст перейшов у естонський клуб. До тернопільського клубу перейшов гравець збірної України. Тернопільський тренер став одним з найкращих зі стрибків у висотуАндрій Кальниченко прокоментував перехід у БК «Тернопіль». Мама тернопільського чемпіона показала, як тренується вдомаБК «Тернопіль» посилює команду новим захисникомТернополянин очолив відомий клуб Прем’єр-ліги.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео