Оксана Бучко

На Тернопільщині поліцейські перевіряють інтернет

15151515151515151515151515151515

Схеми злочинів в Інтернеті шукатимуть під час операції «Трикстер», яку проводитимуть поліцейські на Тернопільщині з 30 жовтня по 30 листопада. Правоохоронці уже розпочали аналізувати інформацію рекламних оголошень, різних сайтів, які пропонують платні послуги за можливість пограти в ігри в режимі онлайн, а також перевіряти онлайн-форуми та блоги щодо суб’єктів господарювання, злочинних груп та окремих осіб, пише tp.npu.gov.ua.

У поліції нагадують, не стати жертвою Інтернет-шахраїв не так уже і важко. Варто лише бути дуже обережними, не довіряти пропозиціям про швидке збагачення, не робити передоплату, купувати товар лише у перевірених Інтернет-магазинах та аукціонах. Заздалегіть перевірити картку для перерахунку грошей чи номер телефону, з якого Вам телефонують на предмет, чи не використовувались вони вже шахраями, можна за посиланням.

У випадку, якщо від шахраїв не вдалось вберегтися, потрібно повідомляти про це онлайн за посиланням. Звернення буде обов’язково розглянуте працівниками відділу протидії кіберзлочинам у Тернопільській області Подільського управління кіберполіції ДКП НП України. До слова, відповідальність за такі види злочинів настає згідно частин 3 і 4 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, за які передбачено покарання  до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео