Віра Олександрович

На Тернопільщині призначили штрафів майже на 34 мільйона

Штраф

До порушників торгівлі підакцизними товарами на Тернопільщині застосували 33,8 млн грн фінансових санкцій. Загалом фахівці зафіксували понад 300 порушень законодавства.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Цьогоріч податківці Тернопільщини провели 242 перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами і пальним, звітують у податковій. - Відтак до порушників застосували фінансові санкції на суму 33,8 млн грн.

За результатами проведених перевірок встановили 317 порушень законодавства, що регулює виробництво та обіг підакцизних товарів, їх реалізацію. 

- Так, у 64 випадках здійснювали роздрібну торгівлю тютюновими виробами з полиць самообслуговування, у 46 – не видали розрахункового документа (чека), а також не було забезпечено ведення належного обліку товарних запасів, - перелічують у податковій. – Окрім того, у 39 - торгували алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін, стільки ж випадків – реалізації підакцизної продукції без зазначення коду товарної продукції згідно з УКТЗЕД тощо.

До речі, із початку року анулювали 193 ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і 176 – на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Довідка. На початку вересня діючих ліцензій було 4 773, серед них 2 592 - на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 2 181 – на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео