Настя Меркушина «завалила» першу гонку Кубка світу

maxresdefault

Сьогодні, 30 листопада, одиничною змішаною естафетою стартував Кубок світу з біатлону. Україну представили тернополянка Анастасія Меркушина та Артем Тищенко.

Перший вогневий рубіж українка завершила на відмінно, витративши 25,8 с. «Стійку» Настя знову закрила чисто, вийшовши на трасу першою.

Артем Тищенко на колі зумів ще на кілька секунд відірватися від переслідувачів. Першу стрільбу спортсмен відпрацював на відмінно. «Стійку» закрив з шести патронів, передавши естафетну паличку Меркушиній першим.

Настя останній для себе етап провела вдало. Третю стрільбу тернополянка закрила з шести промахів. Останній для себе вогневий рубіж Настя відпрацювала з п'ятьма хибами, пішовши на три штрафні кола.

Естафетну паличку тернополянка передала шостою.

Тищенко третю стрільбу закрив чисто, покращивши результат на одну позицію. Останній вогневий рубіж спортсмен відпрацював з шести.

Як результат, Україна посіла четверту сходинку.

Нагадаю, в одиничній змішаній естафеті у першій заявці тренери зазначили двох тернополян - Анастасію Меркушину та чинного чемпіона світу Дмитра Підручного. Однак через загострення хвороби капітан чоловічої збірної на трасу не вийшов.

- Спина почала турбувати після дороги в Естерсунд. Точно сказати через що – складно. Можливо, десь протягнуло, – в машинах холодно, та й крісла не зручні. А ще на вихідних були гонки, а це – сильне навантаження. Зараз почуваюся набагато краще, але не впевнений, що спина мене не потурбує під час естафети. Це командна гонка, тож не хочу підвести всіх у відповідальний момент, - розповів Дмитро Підручний.

Ймовірно, тернополянин пропустить весь перший етап Кубка світу з біатлону.

До слова, попереду ще класична змішана естафета Кубка світу (поч. - 15:50) та жіночий спринт Кубка IBU (поч. - 15:00), у якому бере участь капітан жіночої збірної, тернополянка Олена Підгрушна.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео