Навіть два нулі Дмитра Підручного в естафеті не врятували українців від провалу

79180856_2647045325374981_7376748391218282496_o

Останньою гонкою другого етапу Кубка світу стала чоловіка класична естафета. Україну під шостим стартовим номером представили: Артем Тищенко, Артем Прима, Руслан Ткаленко та Дмитро Підручний.

Артем Тищенко на першому колі тримався серед лідерів. «Лежку» українець закрив з шести пострілів, вийшовши на трасу 10-м. Останню для себе стрільбу Артем відпрацював знову з одним запасним патроном.

Артем Прима на трасу вийшов 11-м з відставанням у 42,9 с. «Лежку» спортсмен закрив з восьми пострілів, опустившись аж на 15-у сходинку (+50,4 с). Друга стрільба для українця пройшла краще - з шести.

На третій етап Руслан Ткаленко вийшов десятим +1:13,4 хв. Першу для себе стрільбу біатлоніст «завалив», відправившись на одне коло штрафу. «Стійку» Ткаленко закрив з семи патронів.

Дмитро Підручний вийшов на трасу 16-м з відставанням у +3:13 хв. «Лежку» чинний чемпіон світу відпрацював на відмінно. Останню стрільбу спортсмен закрив знову чисто.

Фінішував Дмитро Підручний на 11-й сходинці.

Нагадаю, вчора Дмитро Підручний у гонці переслідування (саме у цій дисципліні тернополянин є чинним чемпіоном світу) посів лише 16-у позицію. Свій провал біатлоніст прокоментував так:

- Я б сказав, що зі стрільбою не впорався, оскільки погодні умови дозволяли працювати краще. На жаль, допустив ці три промахи.

...Три або чотири кола пробіг з Мартеном Фуркадом приблизно на одному рівні. Відчував, що мій фізичний стан досить непоганий.

...Втоми особливо не було, просто давала про себе знати важка траса з глянцем. Ноги швидко затекли, було важко ними працювати.

Сьогодні на Кубку IBU Настя Меркушина посіла восьму сходинку, а Олена Підгрушна в гонці переслідування на Кубку світу стала лише 15-ю.

Третій етап Кубка світу розпочнеться вже у четвер, 19 грудня, у французькому Аннесі чоловічим спринтом.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео