Віра Олександрович

Немовлят у Тернополі реєструють просто у пологовому (відео)

mytb

Реформа, яку ініціювали у Міністерстві юстиції, спричинила чимало змін і при цьому  спростила життя звичайних українців.

Про це і не тільки – у розмові із начальником Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області Едуардом Кольцовим.

[embed]https://youtu.be/7FmpkowCdag[/embed]

Зокрема, уже завершився процес передачі повноважень у сфері державної реєстрації на місця. На Тернопіллі ліквідували 14 районних і міськрайонних управлінь юстиції. натомість із 1 травня понад 130 нотаріусів отримали право вчиняти дії у сфері державної реєстрації нерухомості і бізнесу.

byu
byu

-Також у 18-ти сільських і селищних радах створили відповідні підрозділи, які теж мають право займатися вказаними діями. Крім того, зазначені підрозділи діють у 17 райдержадміністраціях. Приймають документи загалом - чотири міських ради і п’ять акредитованих суб’єктів, а також 21 Центр надання адміністративних послуг. Фактично - у кожному районі, а також в обласному центрі.

У такий спосіб вдалося добитися головного - усунути усі черги, стверджує пан Кольцов.

«Матері не потрібно йти нікуди»

Похвалилися в управлінні і впровадженням новацій, які спрощують життя краянам. Зокрема, розповіли про сервіси. Один із них – електронний апостиль. Із початку року видали майже 3 із половиною тисячі таких документів.

yachsmy
yachsmy

- Це серйозна цифра, - каже Едуард Кольцов. - Дуже багато людей, звернувшись у наш підрозділ, тепер не мають жодних проблем із отриманням цих документів. Раніше, ви ж знаєте, треба було їздити до фірм-посередників, просити. Вони відправляли на Київ. І матеріально, і морально це було не дуже комфортно. А зараз лише за 51 гривню можна ці документи отримати протягом стислого часу.

[embed]https://youtu.be/6rWIXztuTkY[/embed]

Нагадаємо, «Терен» уже писав про те, що тернополяни можуть он-лайн подавати заяви у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, а також про інші новації (читайте ТУТ і ТУТприм.). Уже надійшло майже 140 таких заяв, причому 50 – щодо державної реєстрації шлюбу. До того ж, у свідоцтва про народження дітей - документи, які почали видавати у пологових будинках із грудня 2015-го, тепер вносять ще й реєстрацію.

- Буквально із вчорашнього дня у нас запрацював новий сервіс, - говорить Едуард Кольцов. - Крім того, що ми у пологових будинках видаємо свідоцтва про народження, ми також оформляємо реєстрацію дитини.

Він додав, що раніше, аби оформити реєстрацію, тернополянам треба було йти на бульвар Т.Шевченка, 1. Адже там діє сервісний центр міської ради. Проте зараз матері не потрібно йти нікуди. Документи приймають просто у пологовому будинку.

Засуджені отримуватимуть кращу юридичну допомогу

Тож тепер на Тернопіллі Свідоцтва про народження дитини видають у приміщеннях виконавчих комітетів органів місцевого самоврядування (3594 документи – прим.), відділах державної реєстрації актів цивільного стану (4846 штук) і пологових будинках (1717 штук).

- Кожен може обрати зручніший для нього спосіб, - додає фахівець.

До слова, паралельно триває реформа державної пенітенціарної служби (читайте ТУТприм.). Врешті створять міжрегіональні управління, що перейдуть у підпорядкування до управлінь юстиції, уточнює Едуард Кольцов.

[embed]https://youtu.be/mgA_Tca0IAs[/embed]

Про те, що також розповів начальник Головного територіального управління юстиції в області Едуард Кольцов, читайте ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео