Віра Олександрович

Нове карантинне життя розпочнеться на Тернопільщині вже 14 вересня

Основне

Дуже напруженою залишається ситуація із захворюваністю на коронавірус у Тернопільській області. Менше 200 нових випадків щодоби у нас вже не буває. Тож у Києві вирішили, що на території краю слід посилити заборони ще принаймні на 2 тижні.

Позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) відбулося вчора, 10 вересня. Тому із 00 годин 00 хвилин 14 вересня (понеділок) почне діяти нове епідемічне зонування.

Як повідомили у ДУ «Тернопільський ОЛЦ МОЗ України», «червону» зона цього разу встановили у: Тернополі, Бережанах, Чорткові та у Бережанському, Бучацькому, Гусятинському, Заліщицькому, Збаразькому, Монастирському, Теребовлянському, Тернопільському і Чортківському районах. Натомість «помаранчева» - тепер: у Кременці та у Борщівському, Зборівському, Козівському, Кременецькому, Лановецькому, Підволочиському, Підгаєцькому і Шумському районах.

Тож, якщо глянути на цю таблицю, то можна помітити, що на Тернопільщині вже не залишилося «жовтих» та «зелених» зон небезпеки поширення COVID-19. Такі епідемічні рівні встановили на 14 днів.

Тернопільська
Тернопільська

На цю новину відразу відреагував голова обласної держадміністрації Володимир Труш. Нагадаємо, у нього виявили запалення легень, як наслідок інфікування коронавірусом. Відтоді чиновник працює дистанційно.

У дописі на сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» йдеться: «…Ріст захворюваності спостерігається у більшості районів області. Щодня ми фіксуємо понад 200 випадків COVID-19. Це доволі високий показник. Минулого тижня рішенням місцевих комісій у частині районів посилили карантинні обмеження - навіть більше, ніж передбачало рішення державної комісії. Бо вони уже мали досвід боротьби з коронавірусом у березні-квітні і перевірили дієвість заходів. Наразі в області хворіють понад 4 тис. осіб. Медики працюють в посиленому режимі, але і їхній ресурс - не безмежний. Тому закликаю усіх ретельно дотримуватися протиепідемічних заходів, аби не допустити критичної ситуації. Бережіть себе…».

Власне, про негативну тенденцію до збільшення кількості хворих цього тижня розповіли і медики. Вони, зокрема, повідомили: Якщо 70% території області вкриває «червона» зона, то відповідні карантинні обмеження поширюються на всю область. І Тернопіллю до такого статусу – недалеко.

До речі, напруженою ситуація є і в лікарнях Тернополя. Однак посилювати карантинні заходи в обласному центрі не бажають.

Фото зі сторінок ДУ «Тернопільський ОЛЦ МОЗ України» і Володимира Труша.

Вибір читачів за тиждень

Відео