Оксана Бучко

Підприємцям на «Алясці» дозволили торгувати ще протягом Різдвяних свят

44

Продовжити торгівлю на тернопільському ринку на «Алясці» вимагають місцеві підприємці у директора, який розпочинає будівництво на території. Залишатись на ринку продавцям можна лише до 20 січня. Таке рішення прийняли на засіданні комісії у міськраді 28 грудня.

- Після свят ми зберемось на наступне засідання, - зазначив голова комісії Михайло Ібрагімов. – Участь у якому можуть взяти усі зацікавлені депутати. Те, що реконструкція ринку потрібна – незаперечний факт. Адже її не проводили 20 років. Із іншого боку важливо, щоб підприємці могли претендувати на альтернативні торгові місця. Зокрема, вони повинні отримати інформацію про адреси інших ринків. 

33
33

У той же час підприємці вважають, що мають право на торгівлю на старому місці - ТОВ «Тернопільський міський ринок ЛТД». А будівництво вважають незаконним.

- Думаю, рішення комісії пов’язане із потребою вивчити усі необхідні документи, - зазначила юрист, що захищає права підприємців, Галина Саламандра. – Адже на території є капітальні споруди. А відповідно до Земельного кодексу особа, яка придбала капітальну споруду, має право на земельну ділянку під нею. Варто також врахувати, що більшість на ринку – це дрібні підприємці, які за зароблені гроші годують свої сім’ї. І їм не запропонували жодної альтернативи.

11
11

У той же час директор ринку Юрій Ворко називає незаконною торгівлю на ринку у даний час. Адже давно попереджав про заплановане будівництво.

- Там немає відповідних умов для торгівлі, - зауважив він. – Ринок потребує переформатування.

Участь у комісії взяли і підприємці та представники громадських організацій. Наступне засідання також пропонують зробити відкритим.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео