Віра Олександрович

Пластуни «розбудили» пожежну сигналізацію на сесії Тернопільської облради (фото)

Пластуни2

Із нагородження краян Грамотами Верховної Ради розпочали сьогодні, 15 грудня, 4-ту сесію Тернопільської обласної ради 7-го скликання.

Окрім того, святковості події додали представники національної скаутської організації України «Пласт», які завітали до зали засідань із Вифлеємським вогнем миру. Власне, це згодом створило для депутатів неочікувану проблему.

Пластуни
Пластуни

Засідання розпочалося о 10.29. На той час у залі зареєструвалися 49 депутатів (згодом у голосуваннях брали участь навіть 53 депутати – прим.), тому голова облради Михайло Головко відкрив сесію. Традиційно розпочали засідання із звучання Славню України. Що цікаво, у нашому органі місцевого самоврядування для цього обрали варіант у виконанні Олександра Пономарьова.

Після цього слово надали пластунам. Вони передали Вифлеємський вогонь миру Михайлу Головку, членам президії та депутатам обласної ради. Ця подія відбулася завдяки щорічній міжнародній скаутській акції з нагоди святкування Різдва Христового, що полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісусу Христа.

- Дякуємо вам за Вифлеємський вогонь миру, - каже Михайло Головко. – Адже він є джерелом тепла, злагоди і сподівань. 

Президія
Президія

До слова, у скаутському поясненні – палаючий вогник символізує очікування в період посту, повну жертовність. Утім, свічки і дим від них незабаром створили проблему. Як тільки Михайло Головко пішов до трибуни, аби привітати нагороджених Грамотами Верховної Ради України, спрацювала пожежна сигналізація. Її відключили, але вона знову ввімкнулася. Навіть церемонію довелося дещо відкласти.

- У нас тут тепер - суперчутлива нова пожежна сигналізація, - пояснює Михайло Головко. – Вона реагує навіть на свічки. Тому прошу вас усіх бути обережними. Інакше, ми не зможемо далі працювати…

Ваврик
Ваврик

Нагородження все-таки відбулося. За вагомий особистий внесок у соціально-економічний і культурно-освітній розвиток держави, активну громадянську позицію, сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди 30-ої річниці проголошення незалежності України Грамоту Верховної Ради отримали: - Ольга Ваврик – заступниця директора з науково-просвітньої роботи Тернопільського обласного художнього музею; - Оксана Вівчар – професорка кафедри безпеки та правоохоронної діяльності Західноукраїнського національного університету.

Вівчар
Вівчар

Нагадаємо, головним питанням у порядку денному є «Бюджет Тернопільщини на 2022 рік», але його розглянуть згодом, після того, як внесуть зміни до кошторису-2021. Засідання наразі триває. Про подробиці читайте на «Терені» пізніше.

Фото з трансляції на сайті обласної ради

Вибір читачів за тиждень

Відео