Оксана Бучко

Поліція не має права закривати підприємців, наголосив мер Тернополя

1.jpg

Зустріч підприємців та міської влади відбулась сьогодні, 7 вересня, у перший день дії червоної зони в Тернополі. Рішення працювати підтримали у мерії, пообіцявши юридичний супровід у разі отримання протоколів поліції.

– Поліція не має права закривати підприємців, лише скаладати протоколи, – наголосив мер Сергій Надал. – Ми готові визначити юридичну компанію, яка надасть супровід у таких випадках. У той же час підприємці повинні звернути увагу на жорстке дотримання рекомендацій МОЗу при продовжені роботи у таких умовах.  

Також готують три позови до суду щодо неконституційності рішення Уряду про закриття міст: від міськради, від КП та суб’єкту господарювання, який зазнав збитків.

– Лише збитки від зупинки електротранспорту на час карантину – це 50 млн грн, – додав мер. – Якщо не буде податків, як ми утримуватимемо лікарні? Системи компенсацій від держави не спостерігаємо. Тому не бачу іншого виходу, окрім як продовжити працювати, дотримуючись вимог. 

Окрім того, в мерії готують позов до «Укрзалізниці» щодо рішення про скасування зупинки транспорту на станції «Тернопіль».

Наразі сьогодні ще чекають на зустріч підприємців та міської влади із керівником поліції. Адже саме правоохоронці наполягають на зупинці міста.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео