Орест Сарматський

Понад 600 нелегальних працівників виявлено у Тернопільській області (фото)

На Тернопільщині у різних галузях економіки з початку року виявлено понад шість сотень осіб, які працювали без оформлення необхідних документів. Така цифра прозвучала під час виїзного засідання колегії Державної служби України з питань праці, що відбулося у Тернополі, повідомляє кореспондент «Терену».

01 (Copy)
01 (Copy)

- Для того, аби знизити рівень незадекларованої праці застосовуємо як превентивні заходи, так і безпосередньо, перевірки на місцях. З початку цього року інспектори праці здійснили понад 4130 безпосередніх інформаційних візитів до роботодавців. Перевірили законність зайнятості понад 20300 працівників, виявили понад 600 осіб, які працювали без належного оформлення трудових відносин», - сказав нашому кореспонденту начальник управління Держпраці в області Віталій Мариновський.

02 (Copy)
02 (Copy)

За його словами, серед галузей господарської діяльності найбільше порушень щодо оформлення трудових договорів зафіксовано у переробній промисловості, у сфері харчування, сільському господарстві, транспорті та будівництві. Загалом, з початку року на роботодавців, які неоформляють належним чином працівників, накладено фінансових санкцій на 2,1 мільйона гривень.

03 (Copy)
03 (Copy)

- В Україні з початку інспекційної кампанії здійснено майже 3 тис інспекційних відвідувань та виявлено майже 10,5 тис працівників, допущених до роботи без укладення трудових договорів. Найчастіше незадекларовані працівники використовувалися у сферах сільського господарства», - сказала під час брифінгу заступниця Міністра економіки України Світлана Глущенко.

04 (Copy)
04 (Copy)

Нагадаємо, в Україні середня кількість виявлених незадекларованих працівників сягає майже 5 осіб на одного перевіреного роботодавця. Найбільше таких працівників було Харківській, Одеській, Київській, Херсонській та Хмельницькій областях. Загалом, у цьому році на порушників трудового законодавства України накладено понад 82 млн грн штрафу. Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео