Про репресії через тернопільський футбол

yuryk_futbol_1

Далеко не спортивна гра почалася у Тернопільській обласній федерації футболу України. Про тиск з боку влади на новообраного керівника Козівської районної федерації футболу повідомляють на сайті обласної федерації.

«У п'ятницю відбулася звітно-виборна конференція Козівської районної федерації футболу. Більше сорока делегатів одноголосно обрали своїм головою відомого спортсмена, організатора багаторічних чемпіонатів України серед дитячих футбольних команд ДЮСШ Бориса Палюха», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що новообраний виконком районної федерації визначився із трьома своїми делегатами на обласну звітно-виборну конференцію та одноголосно висунув кандидатуру Володимира Мариновського на посаду голови Тернопільської обласної федерації футболу. До речі, це уже тридцятий (30) із 33 в області колективних членів ТОФФ, які висунули кандидатуру В.М. Мариновського для обрання своїм лідером.

Після таких дій новообраному голові районної федерації футболу Борису Палюху зателефонував голова Козівської райдержадміністрації Василь Вітровий з вимогою писати заяву на звільнення з посади тренера Козівської ДЮСШ.

ТОФФУ вважає, що за шантажем та погрозами футбольному активісту стоїть народний депутат Тарас Юрик (Козівський район входить в округ, де обирався пан Юрик – ред.), який сам хоче очолити обласну футбольну федерацію.

"Ця особа відома спортивному загалу області тим, що завела на посаду президента футбольного клубу «Тернопіль» сепаратиста, футбольного афериста, злодія із Криму Марущака. Цей пройдисвіт, прикриваючись Юриком та місцевою владою, практично розвалив колись самобутню футбольну команду ФК «Тернопіль», залишивши її на останньому місці у турнірній таблиці, голою, як липка. Розікрали все, що можна було, навіть м'ячі та маніжки, а команді залишили мільйонні борги". - пригадують футбольні функціонери.

Як запевняють на сайті обласної федерації, Тарас Юрик за кошти соціально-економічного розвитку районів, розпочав будівництво футбольних майданчиків. Проте результатів – не видно. У Козові лише засипали щебенем діючий футбольний майданчик, у решті ж районів роботи не проводяться.

«Футбольний шантаж народного депутата не обмежується Козівщиною. При допомозі влади розпочалися розправи над спортивними активістами й в інших районах. Та залякування сьогодні уже не проходять, не той час. Методи нинішніх можновладців наражаються на стійкий опір людей з високою власною гідністю. За ними – авторитет і підтримка тисяч шанувальників футболу. Тож владі варто спочатку добре подумати над тим, у що може обернутися для неї футбольно-політична афера». - вважають в обласній федерації футболу.

yuryk_futbol_2
yuryk_futbol_2

За матеріалами toff.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео