Тамара Коблик

Просять присвоїти посмертно звання Героя України Сергію Жолондеку з Тернопільщини

У воїна залишились батьки, дружина, син, брати та сестри. Вічна пам'ять

Полеглому військовослужбовцю Сергію Жолондеку з Тернопільщини просять присвоїти почесне звання “Герой України”. Наразі триває збір підписів. Про це йдеться у тексті електронної петиції на сайті офіційного інтернет-представництва президента України.

Петиція до Президента України зареєстрували 2 жовтня. Авторка петиції – дружина загиблого воїна Руслана Жолондек.

42-річний Сергій Жолондек був призваний на військову службу під час мобілізації 18 липня 2022 року. Із честю та гідністю він разом із побратимами боронив цілісність нашої держави на Лиманському напрямку, поблизу м. Ізюм.

Загинув Жолондек Сергій 2 жовтня 2022 року від отриманих поранень, несумісних з життям, під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Ямполівка Краматорського району Донецької області.

Сергій відважно виконав свій обов’язок громадянина України. До останнього подиху був вірним своїм побратимам та державі.

Перебуваючи завжди у зонах активних бойових дій, він ніколи не скаржився, що йому важко, навпаки старався підтримувати усіх, переконуючи, що все буде добре.

Хто його знав, говорить, що такі люди, як він – зустрічаються вкрай рідко.

Я пишаюсь своїм чоловіком, а син – своїм батьком-Героєм. Батьком з великої літери, - пише дружина загиблого Героя. - Сергій усе віддав за нас із вами, за вільну Україну та мир, віддав своє життя, маючи ще стільки планів та нездійснених мрій. Жолондек Сергій Мирославович справжній Герой, який заслуговує на найвищу державну нагороду – Герой України (посмертно).

Станом на 7 жовтня зібрали 2357 голосів з 25000 необхідних. До кінця збору залишилося 87 днів. Долучитися до ініціативи, аби Сергію присвоїли звання “Герой України”, можете і ви, підписавши петицію за посиланням ТУТ.

Нагадаємо, загиблому воїну Андрію Олекшію з Тернопільщини просять присвоїти звання Герой України.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео