Шахраїв, які виманили у жителів Тернопільщини понад мільйон гривень, судитимуть

58_main_new.1544898909

Справу чотирьох організаторів злочинної групи, які працювали за схемою «Ваш родич у поліції, потрібно заплатити гроші», передали до суду. Вони можуть сісти за ґрати на 3 три роки.

Як повідомляють в Поліції Тернопільської області, організатором групи виявився 35-річний житель Львівщини. Він, разом з іншими трьома спільниками видурили із жителів Тернопільщини понад мільйон гривень. Загалом, шахраям вдалося обдурити 9 наших краян, серед яких є і старші люди.

До майбутніх жертв телефонували та казали, що їх родич у поліції і йому загрожує в’язниця, адже він (вона) скоїли ДТП або травмували людину. Аби «врятувати» родича, жертвам пропонували заплатити гроші. На цю пропозицію люди швидко погоджувалися, і зачасто втрачали до від кількох тисяч гривень до десятків тисяч доларів.

Викрити шахраїв вдалося працівникам Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області спільно зі слідчими-детективами ГУНП, бійцями спецпідрозділу КОРД та патрульними під процесуальним керівництвом прокуратури області.

Зловмисників затримали та оголосили підозру у вчиненні злочинів, передбачених статтею 190 та 353 ККУ, пишуть поліцейські.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео